Schroeder Court Residence / Marmol Radziner


© Roger Davies

© Roger Davies


© Roger Davies


© Roger Davies


© Roger Davies


© Roger Davies


© Roger Davies

© Roger Davies

From the architect. Located north of Lake Tahoe in the Martis Camp residential community, the three-level Schroeder Court Residence maximizes mountain vistas. The house is situated to allow the entire southward-facing exterior, fully outfitted with windows, sliding doors, decks, and patios, to showcase both Lookout Mountain to the south and the Sierras to the southwest. The 8,000 square-foot home incorporates multiple level changes, reflecting the natural contour of the site.


© Roger Davies

© Roger Davies

The massing is divided into two volumes clad in stone below and zinc paneling above. A glass corridor connects these volumes. The first volume contains the great room including the living, dining, and kitchen areas and the upstairs bedrooms. The second volume contains the master bedroom suite and a downstairs office. A break in the stone wall of the first volume marks the entry and provides a glimpse through the home to Lookout Mountain.


© Roger Davies

© Roger Davies

Floor Plan

Floor Plan

© Roger Davies

© Roger Davies

Upon entering the home, the visitor is greeted by a freestanding hearth. Floor-to-ceiling windows and doors frame the mountain views in the great room. Sliding doors lead to an exterior terrace with a spa, outdoor fire pit, and barbecue. Exterior materials include Clark Fork ledger stone, western red cedar siding, zinc metal paneling, and windows and doors framed in dark bronze anodized aluminum.


Source: Schroeder Court Residence / Marmol Radziner